Cosme Core Yanıtlıyor- Asitlerin Cilt Bakımındaki Rolü Nedir?

Cosme Core Yanıtlıyor- Asitlerin Cilt Bakımındaki Rolü Nedir?

Bugün hepimiz cilt bakımı söz konusu olduğunda sağlıklı, ışıldayan ve güzel bir cilde sahip olabilmek için elimizden gelen her şeyi denemeye ve cilt bakım ürünlerinin alamet-i farikalarını keşfetmeye her zaman hazır durumdayız.

Cildimize parlak bir görünüm kazandıran, peeling etkili ve cildi nemlendiren asitler de cilt bakımında oldukça önemli bir yere sahip. Birçok kozmetik ürünün içinde yer alan ve cilt bakımında popüler olan asitleri gelin daha yakından inceleyelim.

Alfa Hidroksi Asitler Nelerdir?

AHA olarak kısaltılan Alfa Hidroksi Asitler, kozmetik ürünlerinde oldukça sık kullanılan ve cilt soyucu pek çok işlemde kullanılan bir asit türüdür. AHA asit türlerini şu şekilde listelemek mümkündür: 

  • Glikolik Asit (Şeker kamışından elde edilir ve hücreler arasındaki bağları yıkarak peeling uygulamasında sıkça kullanılır.)
  • Sitrik Asit (Turunçgillerde özellikle de limonda bulunur.)
  • Malik Asit (Elma ve armutta bulunur.)
  • Tartarik Asit (Vişne ve üzümde bulunur.)
  • Laktik Asit (Nemlendirme özelliğine sahiptir ve cildin dokusunu iyileştirir.)
  • Mandelik Asit (Badem ve kayısıda bulunur.)

Beta Hidroksi Asitler Nelerdir?

Cildi sakinleştirmeye, beslemeye ve yumuşak bir görünüm kazandırmaya yardımcı olan BHA yani Beta Hidroksi Asitler, cilt bakımında sıkça yer alan bir asit çeşididir. BHA asit türlerini sıralamak gerekirse bunlar;

  • Salisilik Asit (Sivilce, siyah nokta ve yara izlerini azaltan etkili bir akne karşıtı bileşendir.)
  • Beta hidroksibütirik Asit
  • Tropik Asit
  • Tretokonik Asit

Beta Hidroksi Asitler, üst deri tabakalarında bulunan ölü hücrelerin dökülmesinde ve ince kırışıklıkların azaltılmasında önemli bir role sahiptir. Ayrıca cildin yumuşak kalmasına yardımcı olurlar. 

AHA ve BHA  Arasındaki Farklar Nelerdir?

Alfa Hidroksi Asitler (AHA) ve Beta Hidroksi Asitler (BHA) cilt bakımında kullanılan en etkili asitlerdir. Cildi ölü deri ve hücrelerden arındırmaya yardımcı olan bu asitler, aynı zamanda cilde pürüzsüz bir görünüm sağlamalarıyla öne çıkarlar. Alfa Hidroksi Asitler ve Beta Hidroksi Asitler bazı özellikleriyle birbirinden ayrılır ve farklılık gösterirler. Bu farklılıkları açıklamak gerekirse; 

  • Alfa- Hidroksi Asitler suda çözünürken, Beta- Hidroksi Asitler yağda çözünürler. 
  • Ayrıca Beta Hidroksi Asitler, AHA’lara göre daha derine nüfuz ederek yağlı deri tabakasına ulaşabilirler. 
  • AHA’lar daha çok yaşlanma karşıtı etkileriyle ilgi görürken, BHA’lar daha çok geniş gözenek, siyah nokta ve akne gibi cilt problemlerinin giderilmesinde ilgi görmektedir. 

Polihidroksi Asitler (PHA) Nelerdir?

Vücutta doğal olarak bulunan Polihidroksi Asitler, cildi nemlendirmede ve nemli tutmada (nemi muhafaza etme) etkili bir asit türüdür. 

Cildi Gençleştirme Sırlarından Biri: Esthemax 30 Peel 

Esthemax’ın içeriğinde glikolik asit, laktik asit ve salisilik asit bulunan 30 Peel ürünü, diğer asit içerikli peelinglere göre daha az soyma etkisine sahiptir. Aynı zamanda uygulama 5 dakika sürdüğünden yüzeysel bir peeling özelliği taşır. İçeriğindeki glikolik asit sayesinde cildi derinlemesine temizleyen Esthemax 30 Peel bu özelliği ile medikal cilt uygulamalarında temizleyici ve dezenfekte edici olarak da kullanılan bir üründür. 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güzellik Salonlarının tercihi ünlü markalar ile çalışmak için bizlerle iletişime geçin.

+90 539 272 33 95

info@cosmecore.com

Kurumsal
Sosyal Medya

Tüm Haklar Saklıdır @Cosmecore | Tasarım : Dijital Gen

X
Add to cart